Şubat ayını geçmiş yıllarda, 30 günden eksik olması nedeniyle “Güdük ay” olarak tanımlardık.
6 Şubat’ta yaşadığımız depremlerin yıkımları ve can kayıpları nedeniyle Şubat 2023’ten sonra “Acıların yaşandığı ay” olarak isimlendirilmeye başlandı.
Depremin ikinci yıldönümü öncesinde başlamak üzere Şubat’ın ilk bir haftasında Osmaniye’ye önemli isimlerden ziyaretler gerçekleşti. Bu ziyaretler arasında kentimize ilk kez gelenlere de rastladık.
Şubat ayının ilk 7 gününde; Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum depremin ikinci yıldönümünde depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarının durumlarını öğrenmek için Osmaniye’ye geldi.
Ziyaretlere göz atıyorum; Gençlik ve Spor eski Bakanı AKP İzmir Milletvekili Dr. Muharrem Kasaboğlu ziyareti sırasında kermes açılışına katıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ziyareti sırasında, 4-6 yaş Kur’an kursu açılışını yaptı.
AKP Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan ile Balıkesir Milletvekili Mustafa Can Toprakkale Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu.
AKP Osmaniye Milletvekili Derya Yanık Osmaniye Merkez ve Kadirli ilçesinde ziyaretler gerçekleştirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Suat Özçağdaş, İlhan Uzgel ile Edirne Milletvekili Baran Yazgan, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Kadirli Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu.
Zafer Partisi Genel Başkan vekili Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu Osmaniye’ye ziyaret gerçekleştirdi.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin Osmaniye ziyareti sırasında Milli Eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Karaçay konteyner kentteki depremzedeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt Osmaniye İl binasında 6 şubat depremlerinin 2. Yıldönümü nedeniyle konuşma yaptı. Kadirli ilçesindeki programa katıldı.
Şubat’ın ilk haftasında Osmaniye’de hareketli ziyaret günleri yaşanırken, kent sakinleri için ne gibi yararlarının olup olmadığı gündemde konuşulmaya başlandığını söyleyebilirim.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’in Osmaniye ziyareti sırasında, bu kentte Bin 304 insanın depremde yaşamını yitirdiği, “Tasarruf tedbirleri” nedeniyle kentte 1500 dolayında HEM bünyesindeki “Usta öğreticilerin” işsiz kaldığını, uygulanan kota ve Osmaniye HEM İl Müdürlüğü’ndeki yerleştirme olaylarından sanırım haberdar olamadı!? Deprem bölgesindeki insanların ekmek kapıları “kota” nedeniyle kapatılırken, kurs açmak isteyenlerin “TÜGVA”ya yönlendirilmesi olayı konusunda Bakan Tekin’den bir açıklama duyulmadı!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Osmaniye’deki konuşmasından alıntı yapmak istiyorum: “Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokol kapsamında 360 saatlik bir sertifika programını tamamlamadan kimse bu görevde yer alamıyor. Çocuk eğitimi, gelişimi ve pedagojik formasyon dersleri konusunda kapsamlı bir eğitim alıyorlar”
Şimdi burada, Milli Eğitim Bakanı ile Diyanet İşleri Başkanı arasındaki tezatlıklar yaşandığını anlıyorum.
Çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda Osmaniye İl Müftülüğü, başvuru yapanları nasıl karşılıyor veya işe girebilmek için “icazeti” nereden aldıklarını da merak ediyorum!?
Osmaniye’ye gelerek bir takım ziyaretler yapılırken, yapılan toplantılarda BASIN mensuplarının davet edilmemesi de ayrıca düşündürücü olsa gerek!..