Aksaray’ın coğrafi işaretli lezzetleri arasında bulunan ve Ramazan ayında yoğun ilgi gören aksaray tahinlisi tezgahlarda yerini aldı. Ramazan ayı dolayısıyla üretimi artan tahinliye Aksaraylılar ilk günden yoğun talep gösterdi.
Lezzeti ve üretim aşamalarıyla tüketiciyi kendisine çeken Aksaray tahinlisi, yoğun ilgi gördü. Orta Anadolu bölgesinin yöresel lezzetleri arasında yer alan ve geçtiğimiz yıllarda Aksaray’ın coğrafi işaret tescili listesine giren tahinli pide un, şeker, maya, su ve bol tahin karışımı yapılarak taş fırında odun ateşinde üretilerek pişiriliyor. Şehrin damak çatlatan lezzetleri arasında yer alan Aksaray tahinlisi, özellikle ramazan ayında tok tutma özelliği dolayısıyla oldukça fazla tüketiliyor. Ramazan ayında tahinlinin çevre illerden de talep gördüğünü aktaran üreticiler ramazanda üretim kapasitelerini arttırdıklarını dile getirdi. Sahurun vazgeçilmezleri arasında bulunan Aksaray tahinlisine ilk sahur öncesinde büyük bir ilgi olduğunu ifade eden Şenol Şen, Aksaraylıların ramazan tercihinin değişmediğini söyledi.
Aksaray tahinli pidenin fiyatlarıyla ilgili bilgi veren Şen “Geçtiğimiz yıl 80 liraya satışa sunduğumuz Aksaray tahinlisi bu yıl 100 liradan satışa sunuluyor. Ramazan arifesi olmasına karşın vatandaşlarımız Aksaray tahinlisine yoğun ilgi gösteriyor. Ramazan ayı boyunca bu ilginin devam edeceğini düşünüyoruz. Ramazan ayının hayırlı ve bereketli geçmesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Haber: Seda OLGUN – Fotoğraf: Ramazan KOÇ)