Ana Sayfa Haberler 74 yaşındaki kardiyoloji profesörü açıkladı: Akşam yemeğinde bu gıdaları tüketmeyin

74 yaşındaki kardiyoloji profesörü açıkladı: Akşam yemeğinde bu gıdaları tüketmeyin

8
0
haberler , son dakika haberler , son dakika haber , haber , en son haber

Kalp krizi riskini azaltmanın altın kurallarından biri sağlıklı beslenmek. Düzenli beslenme ve sağlıklı yiyecekler tüketmek kalbi korur. Bunun yanı sıra bazı besinlerden de uzak durmak gerekiyor. Çünkü kalbi ciddi anlamda yorabilir. 74 yaşındaki kardiyolog, özellikle akşam yemeğinde tüketilmemesi gereken besinleri sıraladı.

Kalp sağlığını korumak ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltmak için beslenme alışkanlıklarının büyük önem taşıdığı biliniyor. Ancak severek tüketilen bazı gıdalar, kalp sağlığı açısından ciddi riskler barındırıyor. Kardiyolog ve profesör Dr. Alan Rozanski, özellikle akşam saatlerinde kaçınılması gereken yiyecekleri açıklayarak önemli uyarılarda bulundu.Kalp sağlığını korumanın en önemli yollarından biri, sağlıklı beslenme ve düzenli hareket etmek. Uzmanlar, günün tüm öğünleri içinde akşam yemeğinin, sağlık üzerindeki doğrudan etkileri nedeniyle daha fazla dikkat gerektirdiğini belirtiyor. Özellikle uyku kalitesini ve kardiyovasküler sağlığı etkileyen akşam yemeklerinde doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor.Dr. Rozanski, akşam yemeğinde tüketilen yiyeceklerin kalp krizi riskini artırabileceğine dikkat çekerek, uzak durulması gereken besinleri sıraladı.Kardiloji uzmanı; özellikle rafine karbonhidratlar, şekerler ve aşırı işlenmiş proteinlerin kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yaptı. Akşam yemeklerinde işlenmiş et tüketiminden kaçınılması gerektiğini belirten Dr. Rozanski, şu uyarılarda bulundu:”Bu ultra işlenmiş ürünler genellikle yüksek miktarda sodyum, nitrat ve nitrit gibi katkı maddeleri içeriyor. Yapılan araştırmalar, bu tür işlenmiş etlerin kalp hastalıkları ve bazı kanser türlerine yakalanma riskini artırdığını ortaya koyuyor.”74 yaşındaki uzman, sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biri olarak organik ve mevsimsel gıdaların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.Kalp sağlığını korumak için akşam yemeklerinde tüketilmesi önerilen besinler ise şöyle:Yağsız proteinler: Izgara tavuk, balık, mercimek ve tofu gibi bitki bazlı proteinler kas onarımına destek olur ve uzun süre tokluk sağlar.Kompleks karbonhidratlar: Kinoa, esmer pirinç ve tatlı patates gibi sağlıklı karbonhidratlar, kan şekerini dengede tutarak kalp sağlığını destekler.Besin açısından zengin sebzeler: Ispanak, brokoli, havuç ve dolmalık biber gibi sebzeler, lif bakımından zengin olup sindirimi kolaylaştırır ve kalp dostudur.Sağlıklı yağlar: Avokado, zeytinyağı ve kuruyemişler, hem kalp hem de beyin fonksiyonları için faydalıdır.Bitki çayları ve su: Sindirimi destekleyerek daha kaliteli bir uyku sağlar.Sağlıklı bir kalp için akşam yemeklerinde bu önerilere dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, düzenli hareket ve dengeli beslenmenin de kalp sağlığı açısından vazgeçilmez olduğunu vurguluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz