Aksaray Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı münasebeti ekmek ve unlu mamuller üretimi yapan fırınlara yönelik denetimlerine devam ediyor.
Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde üretilen ürünlerin gramajları, fiyat uygunluğu, üretim yerinin hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edildi. Kural ihlali yaptığı tespit edilen işletmelere cezai işlem uygulandı. Halkın güvenilir gıda tüketimi için başlatılan denetim uygulamasının belli periyotlarda tekrar edeceği belirtildi. Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Aksaray Belediyesi yetkilileri şu açıklamalarda bulundu; “Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizin fırın denetimlerindeki temel hedefi halkımızın kaliteli ve hijyen kurallarına uygun şartlarda üretilen ekmek tüketmesi içindir. Yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayında da denetimlerimiz devam edecektir. Fırıncı esnafının da temizlik hijyen konusunda daha dikkatli olmaları ekmeklerin gramajlarının eksik olmaması gerekmektedir’’ Açıklamalarında bulunuldu. (Basın bülteni)